Tradisjoner fra hele verden!

En av tingene vi elsker ved te, er dens rike historie og tilstedeværelse i mange av verdens kulturer. Selv om vi snakker mange forskjellige språk, og har forskjellige skikker – er te et område hvor mange kulturer bindes sammen.  Vi elsker å reise verden rundt for å forstå teens språk, og rollen den spiller i folks liv – på den andre siden av kloden. 

Marokko

Touareg er teen som drikkes mest i Marokko – den helles fra en viss høyde, ned i et smalt og delikat lite glass. Teen serveres tre ganger til gjester, hvor smaken varierer noe hver gang. I følge et gammelt ordtak, “Det første glasset er så mildt som livet, det andre så sterkt som kjærlighet, det tredje så bittert som døden”.

Tibet

I Tibets kalde klima, er en brikke med te kokt i mange timer, før den er blandet med melk, salt og yak-smør. Denne landingen kalles Po Cha – en beroligende, suppe-aktig drikk. Befolkningen i Tibet bruker drikken for å holde seg varme i de kalde omgivelsene – og kan drikke opptil 60 kopper om dagen. 

India

India’s mest populære te, chai, er solgt av gateselgere (“chai wallahs”) i små leirekopper. Mange indere mener at støvet fra disse leirekoppene er en viktig ingrediens i deres nasjonaldrikk. 

 

Argentina

Yerba Mate er i følge argentinerne “Gudenes drikk”. Den blir laget i en liten kopp som kalles calabaza gourd, og blir drukket med sugerør. Drikken sendes ofte rundt i sosiale settinger for å skape bånd og bygge relasjoner. Å takke nei til drikken, eller å røre rundt med sugerøret, blir oppfattet som veldig frekt – da du setter spørsmål ved vertens ferdigheter.

China

I Kina utfører de lengre teseremonier, som kalles Gongfu Teas. Disse holdes ved sosiale settinger for å vise respekt ovenfor gjester – og i brylluper for å vise takknemlighet ovenfor foreldre for mange år med omsorg og kjærlighet. Under Gongfu-seremonier vektlegges seremonien fremfor kvaliteten på teen, men tradisjonelt bruker man Oolong eller Pu’erh te.

Japan

I likhet med kineserne, har man lange teseremonier i Japan – men har bruker man da matcha-te. Seremonien inneholder mange steg – som består av organisering av hjemmet, hvordan gjester ankommer hjemmet, hvilken rekkefølge utstyr brukes, hvordan dette utstyret er rengjort og varmet, bryggingen av teen, og hvordan man rydder. Disse detaljene varierer også med hensyn tiden på dagen og sesongen.

 

 

United Kingdom

Te har hatt en tilstedeværelse i engelsk kultur siden 1600-tallet, men det var ikke før på 1800-tallet, når Anna Russell – Duchess of Bedford, begynte å drikke te og spise kaker på ettermiddagen – at te vokste i popularitet. I dag er te en utrolig viktig del av British hverdagsliv og identitet. 

Iran

I Iran er teen alltid servert på et sølvfat, med et godteri som kalles nabat – om du drikker te hjemme hos noen eller i et tehus, kalt chaikhaneh. Te har en konstant tilstedeværelse i iransk liv, så det står alltid en varm te på ovnen – dagen lang. Teen er sterkt brygget – folk tar ofte en sukkerbit mellom tennene og drikker teen gjennom den, for å få ned bitterheten på teen. 

 

%d