Løsvekt eller pose?

Te i løsvekt lager som oftest den beste koppen med te. Størrelsen på bladene er generelt større. Det er definitivt et samspill mellom størrelse på tebladene og styrke når det gjelder smak. Når de ferske tebladene blir rullet til mindre partikler, blir de fortere brune. Da blir teen også sterkere. Det er derfor britene liker “small tea”; den lager den sterkeste teen, som går best med melk og sukker. De sorte teblandingene med større blader er ofte mer delikate og komplekse. Noen holder seg trofaste til løsvekt, og det er et rituale å lage seg en god kanne med te. For noen er problemet at te i løsvekt ikke alltid er så praktisk i bruk. Man trenger mer utstyr og litt erfaring hva gjelder mengde og lignende. Det kan vi hjelpe med under.

Kjøp løsvekt

Konvoluttposer

For de som søker en enklere løsning, er de tradisjonelle konvoluttposene flotte – serien Premium Teabags. Hvis du skal lage deg en rask kopp på morgenkvisten, eller vannet ikke rakk å bli helt varmt nok, vil de mindre bladene i en tepose trekke raskere i vannet enn te i løsvekt. Videre trenger du ikke å tenke på korrekt mengde te i forhold til vann, og du vil få minimalt med bøss i teen. De opphakkede bladene lager en sterkere kopp med te.

Papirposene er komposterbare. De er oksygenbleket med en metode som ikke produserer dioksiner, og det er ingen bruk av epiklorhydrin, PET eller PLA i våre teposer. Teposene er festet med en knute i snoren, som gjør at det ikke er brukt lim eller stift. Disse posene er et veldig bra alternativ om du er bekymret for bruken av plastikk.

Kjøp teposer

Pyramideposer – Sachets

Våre pyramideposer er laget av silken, en type nylon fri for BPA, såkalt “food grade nylon”. Tebladene er større, og har bedre plass til å springe ut, uten at du trenger å tenke på mengder eller søl. Da får du en nydelig kopp med te som er mykere og mer kompleks. Vi tilbyr pyramideposer i seriene Classic Blends, HT Specialty Blends, Wrapped Sachets, og 50ct Sachet refill.  

Harney & Sons Fine Teas har kommet med en uttalelse i forhold til den seneste McGill-studien i forhold til bruk av teposer av plastikk – les mer om dette her.

Kjøp sachets