Fra tehage til tekopp

Her får du et raskt innblikk i teens ferd fra fjerne tehager rundt i verden – helt til din tekopp!

Teplanten

Teplanten Camellia Sinensis er en eviggrønn, tropisk plante – med skinnende, spisse blader. Teplanten ligger det et varmt og fuktig klima – og vokser raskes fra 0-2000 m.o.h., med 2-4 liter regn per år. Teen vokser saktere i høyere områder eller i skyggen.

Plukking

Teplanten er en busk på ca. 1,2 meter. Den kan selvfølgelig bli mye høyere, men man holder dem på denne høyden for å gjøre plukkingen enklere. Den aller beste teen er plukket for hånd, hvor man kun plukker knoppen og noen av de øverste bladene. Når teen skal høstes, avhenger av region, sesong og værforhold. Vinduet for når teen er på sitt “peak” er nokså kort, så det er viktig at tehagen får plukket teen på det mest optimale tidspunktet.

Tørking og produksjon

All te starter ut likt – men prosessene etter høsting (som tørking, rulling eller oksidering), påvirker farge, aroma og smaken på teen. Kort oppsummert – hvit te er kun tørket, grønn te er tørket og raskt varmet for å “låse” den grønne fargen. Oolong er tørket, rullet og lett oksidert for å gi den farge. Sort te er rullet og fullt oksikdert.

Blending & smakstilsetning

For tekjenneren, er ren te av høyeste kvalitet toppen av lykke. Men for mange mennesker, kommer også mye av tegleden fra spennede blandinger av te – forskjellige sorter blandet, samt med frukt, blomster, urter og oljer. Tradisjonen for å blende te, går tilbake mange tusen år – og noe Harney & Sons har blitt kjent for. Deres nysgjerrighet og iver når det gjelder å eksprimentere med smaker, har gitt en bredt sortiment med en verden av spennende smaker.

Innpakning & emballasje

Når John Harney begynte å selge te, var emballasjen enkel – en sort boks med en gulletikett. Vi har fortsatt disse boksene, men etterhvert som Harney & Sons Fine Teas vokste, ble vi mer eventyrlystne når det gjaldt design og innpakning. Vi tilbyr et bredt sortiment av smaker, med nydelig design og masse fine farger – som har gledet mange kunder gjennom årene!

Frakt

Vi importerer te fra mange kontinenter, og vi sender te til land over hele verden. Harney & Sons leverer til Storbritannia – og er faktisk leverandør til flere av de kongelige slottene. Vår Paris te er meget populær – i Paris (blant annet). Og te vi kjøper fra Japan – selges tilbake til Japan. Uansett hvilket språk som snakkes – er vi forent gjennom en felles lidenskap – nemlig te!

Drikk & nyt!

Mike Harney følger spesielt en regel, som han lærte tidlig. Følg nøye med på hvordan teen får deg til å føle, når du smaker på den. Mike kjøper kun te som får han til å smile. Følg denne regelen selv – te skal alltid være en glede og en nytelse!