OM HARNEY

For over 30 år siden, i Salisbury, Connecticut, begynte John Harney, innehaver av the White Hart Inn, å utvikle en spesiell interesse for eksklusiv te. Te på denne tiden var litt annerledes. Det var ikke lenge siden Kina hadde åpnet for omverdenen, og mengden te eksportert var begrenset - versjoner av de kjente kinesiske tetypene kunne man få fra Taiwan, men ikke ekte vare. Taiwan hadde enda ikke begynt å lage sin oolong te, som de er svært kjente for i dag. Te fra India var fortsatt sterkt påvirket av britene, og var mørke og monotone. Japan holdt sin berømte grønne Sencha for seg selv. Utvalget var definitivt noe annet enn hva det er i dag.

John ble introdusert til teens verden av Stanley Mason, som hadde startet sin egen produksjon av te etter mange år i bransjen. Over tid, lærte John alt han kunne om håndverket til Stanley, fra å finne og lage de beste teer, til det forretningsmessige aspektet. I 1983 begynte John å produsere te fra sin egen kjeller, og startet en utrolig reise. Han serverte sine kunder på White Hart Inn sine karakteristiske teblandinger, og så fort at de kom tilbake for mer - og sakte men sikkert vokste bedriften. Aldri hadde John sett for seg at hans lille bedrift skulle vokse seg fra seks til trehundre typer te - og bli et merke solgt over hele verden.

Harney & Sons er fortsatt en familieeid- og drevet bedrift, med tre generasjoner Harney’s som ivaretar Johns tradisjon for te av beste kvalitet. De reiser jorden rundt i jakten på de beste ingrediensene, og er delaktig i prosessen fra begynnelse til slutt - fra å finne de beste tehager, til blendingen, og til pakkingen av sluttproduktet. Vi tilbyr et bredt spekter av hvit, grønn, oolong og sort te, koffeinfritt og urter - i løsvekt, tradisjonelle teposer og eksklusive pyramideposer, samt lekre og praktiske serveringsalternativer.

Harney & Sons ble startet med et ønske om å levere te av beste kvalitet til sine kunder, og drives fortsatt etter det samme ønske, samt iveren etter å lære folk om historie, skikker og kunsten det er å lage den perfekte koppen med te. Å gi kunden en komplett opplevelse av teens fantastiske verden, til en hyggelig pris.

I Norge distribueres Harney & Sons av Jannike Tvenge gjennom The T Company AS. Jannike ble kjent med Harney & Sons da hun studerte i utlandet, og så et stort potensiale for å bygge merket i Norge. Vi samarbeider i dag med en rekke kjente aktører innenfor delikatesse, horeca og interiørbransjen, og er stolte over å få representere et merke med flotte tradisjoner og verdier, til flotte te-entusiaster rundt i landet.